Keresés ebben a blogban

Tippek a gimire:





Az életünk egyik legmeghatározóbb évei. Általában azt gondolják az emberek, hogy  olyan, mint az amerikai filmekben, csupa dráma és szórakozás. De tévedés. Pár tipp a gimi elkezdéséhez:

 Én egy katolikus iskolába járok, most leszek 10.-es. A kilencedik nagyon gyorsan elment. Elméletileg azt  terjesztik, hogy a 10. már ennyire könnyen nem fog eltelni, de ez az én gondom meg minden 10.- esé.
Ha még nem esett le ( nyugi nem baj) ez most azoknak szól, akik most lesznek szeptemberben 9.-esek. És most kivételesen a következő firkámban, szeretnék majd egy személyes véleményt írni, és hogy velem mik történtek. De most lássuk, hogy mire kell nektek felkészülni és szerintem jó, ha be is tartod:

1. A gólyatáborban legyél nyitott.

Ne legyél antiszociális, beszélgess bátran mindenkivel, osztálytárssal, szervezőkkel, évfolyam társakkal, senki sem fog megenni és még jól is fogod magad érezni. Ez az egész az ismerkedésről szól és a szívatásról. Készülj fel lelkileg, ugyan is lehet az a pletyka járja körül a sulit, hogy kicsik a szívatások, meg, hogy az embereknek meg se kottyan, de ezek csak pletykák, ne hidd el, bármi megtörténhet és fordítva is ugyan ez.

2. A suli első napján, ismerkedj meg minél több emberrel, az osztályból, légy nyitott.

3. A suli második napján fedezd fel az iskolát egyik osztálytársaddal.

4. Az első órákon csak bemutatkozások fognak menni. De mikor már igazán elkezdtek tanulni, jelentkezz sokat, vegyél részt az órákban a megfelelő magatartással.

5. Felelj elsőnek, a tanár kedvence lehetsz, DE TANÚLJ IS RÁ!

6. Az év elején tanulj sokat, fél év végén pihenj egy kicsit, ugyan ez vonatkozik a második félévre is és te leszel az ászok ásza.

7. Legyél segítő kész, segíts az osztályodnak, tanáraidnak amiben csak tudsz.

8. Vegyél rész majdnem mindenben, de ne terheld magad agyon.

9. Indulj versenyeken, nem baj ha nem sikerűl. A részvétel számít.

10. Ne flörtölj az osztálytársaiddal, soha de soha ne jöjj össze osztálytárssal.

11. Ne mindig bohóckodj az órákon.

12. Ne húzd fel a tanáraidat. Kirúgáshoz is vezethet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése